open-navfaktor-logo
search
Laporta priznao
Za Lea Messija odbio 250 miliona eura, nudili mu Cristiana Ronalda, ne kaje se što ga je odbio
Joan Laporta, nekadašnji predsjednik, a sada kandidat za novog predsjednika Barcelone, otkrio je neke zanimljive podatke iz svog prvog mandata na Nou Campu.
13.01.2021. u 16:39
get url
text

Laporta je bio predsjednik Barce od 2003. do 2010. godine, a klub je u tom periodu osvojio sve što se osvojiti moglo. Naravno, sa Lionelom Messijem na terenu...

Otkrio je kako je Barca imala priliku dovesti Cristiana Ronalda, ali je on lično odbio da Portugalac 2003. godine dođe u katalonski ponos.

- Trebali smo potpisati Ronaldinha i Rafu Marqueza. Agent Rafe Marqueza nam je ponudio igrača imena Cristiano Ronaldo. U to vrijeme je igrao za Sporting. Rekao mi je: Već sam ga prodao Manchester Unitedu za 19 miliona eura, ali vama ga nudim za 17. Odbili smo jer smo već potpisali Ronaldinha i ne kajem se zbog toga - otkrio je Laporta za El Larguero, ispričavši kolika je najveća ponuda stigla za Messija:

- Real Madrid nije nikada poslao ponudu za Messija, ali smo dobili nevjerovatnu ponudu Intera. Iznosila je 250.000 miliona eura i bila je gotovo jednaka njegovoj otkupnoj klauzuli. Odbili smo četvrt miliona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.