open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Za Slovan igra nekadašnji fudbaler Sarajeva, zvijezda tima nastupala za Milan, Zrinjski ih već jednom savladao
Fudbaleri Zrinjskog ispisali su nove stranice klupske historije.
12.08.2022. u 20:43
get url
text

Prvaci Bosne i Hercegovine današnjim remijem u Kazahstanu eliminisali su Tobol - 1:1 (u Mostaru slavili 1:0) u trećem pretkolu UEFA Konferencijske lige i izborili plasman u play-off ovog takmičenja.

VEZANI TEKST - Zrinjski osigurao dvomeč vrijedan 6,5 miliona KM!

Posljednja prepreka za grupnu fazu ovog takmičenja je Slovan iz Bratislave. Prvak Slovačke će sigurno biti itekako teška, ali ne i nepremostiva prepreka.

Tim iz Bratislave u trećem pretkolu Evropske lige ispao je od Olympiacosa i to nakon penala.

Slovan je osnovan 1919. godine, a svoje utakmice igra na stadionu Tehelne pole koji ima kapacitet od 22.500 mjesta. Vrijednost tima prema Transfermarktu je procijenjena na 19,5 miliona eura.

Najskuplji igrač aktuelnog prvaka Slovačke je Armenac Tigran Barseghyan koji prema ovom specijaliziranom portalu vrijedi 2,2 miliona eura. Najpoznatiji igrač u trenutnom rosteru je Juraj Kucka, nekadašnji fudbaler Milana. Dres Slovana i nosi jedan bh. fudbaler. U pitanju je nekadašnji igrač Sarajeva Alen Mustafić.

Plemići su se već jednom sastali sa Slovanom, i to 2009. godine. Tada je na klupi Zrinjskog sjedio Dragan Jović. Prvak naše zemlje tada je takmičenje počeo od drugog pretkola Lige prvaka, a već prva prepreka bila mu je izuzetno teška.

Zrinjski je u prvom susretu u Mostaru slavio sa 1:0, pogotkom legendarnog napadača Krešimira Kordića. Međutim, Slovan je u revanšu upisao ubjedljiv trijumf rezultatom 4:0 i prošao u naredno pretkolo.

Prvi susret play-offa Konferencijske lige igra se u  narednog četvrtka, a domaćin će biti Zrinjski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.