open-navfaktor-logo
search
Promjena vlasti
Za smjenu Vlade TK glasat će najmanje 19 zastupnika, sjednica u ponedjeljak
Na hitnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona za smjenu kantonalne Vlade glasat će zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF), Socijaldemokrata (SD) BiH i Stranke za BiH (SBiH), koji su i zatražaili sazivanje sjednice, a njima bi se trebali priključiti nezavisni zastupnik Smajo Mandžić te zastupnici Saveza za bolju budućnost Nedžad Hamzić i Lejla Vuković, nezvanično saznaje Faktor.
11.02.2022. u 13:44
get url
text

Na ovaj način bi se na vlast vratila garnitura stranaka koje su u ovom mandatu formirale prvu Vladu TK, na čijem je čelu bio Denijal Tulumović iz SDA. Kasnije je ta Vlada TK srušena odlaskom upravo SBB-ovaca i Mandžića, što znači da bi oni trebali biti jedina konstanta u trećoj vladajućoj strukturi u TK.

VEZANI TEKST - Zakazana hitna sjednica Skupštine na kojoj će biti zatražena smjena Vlade TK

Ipak, nezvanično saznajemo da pored spomenutog trojca i 16 zastupnika SDA, SBiH, DF-a i SD-a, moglo bi se dogoditi da se za smjenu aktuelne vlasti digne još jedna ruka, koja mora doći iz jedne od trenutno vladajućih stranaka, a to su Socijaldemokratska partija (SDP), Pokret demokratske akcije (PDA) i Naša stranka.

Sve će biti poznato na sjednici zakazanoj za ponedjeljak u 10 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.