Spisak prijavljenih Privredna komora RS-a dostavila je u Privrednu komoru Srbije, a imunizacija vakcinom AstraZeneca bit će obavljena na Beogradskom sajmu u subotu i nedjelju. Inače za ovaj proces imunizacije u Srbiji je osigurano do 10.000 vakcina.

- Za vakcinaciju privrednika iz regiona bit će otvorene posebne kabine u okviru sajma gdje se inače organizuje vakcinacija građana, a kako u ovom trenutku ne znamo u kojoj hali i odakle će se ulaziti, Privredna komora Srbije će organizovati vidljive info pultove. Svi koji su na spisku, u skladu sa tim kako organizuju svoj put, moći će da dođu u tom vremenskom periodu i da sačekaju vakcinaciju - saopćeno je danas iz Privredne komore RS-a.

Prilikom vakcinacije popunjava se standardizovan formular (koji sadrži i saglasnost za vakcinaciju), koji je moguće preuzeti na Internet stranici Privredne komore RS-a.

Iz ove komore podsjećaju da, svi koji dođu na vakcinaciju, sa sobom moraju imati i pasoš, a Privredna komora Srbije najavit će povećan promet na graničnim prijelazima.