Fakultet Hrvatski studiji na Facebooku je objavio vijest da je umro njihov student.

- Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. marta 2022. u 21. godini. Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13.novembra 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.-2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5. Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovom tati Josipu i majci Heidi Melindi. Datum sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem - stoji u objavi Hrvatskih studija.

Policija je službeno saopćila kako je jučer, 17. marta u 7.25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno tijelo za sada nepoznate muške osobe.

- Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom uviđaju tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta - objavila je policija.

Naknadno je policija potvrdila kako je student umro od posljedica strujnog udara.

- Obavljenim uviđajem je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosijek putem kontaktne mreže - navela je policija.

Hrvatski mediji prenose i vijest kako je nešto kasnije, na isti način, nastradao i njegov prijatelj, također student, koji je krenuo u potragu za nestalim prijateljem.

- Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je student II godine povijesti i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija iz Komiže Jerko Kučić tragično stradao u Zagrebu u petak 18. marta 2022. u 23. godini. Rođen je u Splitu 14. jula 1999. Završio je srednju školu Antuna Matijaševića-Karamanea u Visu i godine 2019. upisao je dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij povijesti i filozofije i kulture.

Pamtit ćemo njegovo poštenje, druželjubivost, optimizam i brižnost. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovoj majci Danijeli. Počivao u miru Božjem! - stoji u obavijesti na službenim stranicama Hrvatskih studija.