open-navfaktor-logo
search
O rebalansu budžeta
Zakazana posebna sjednica NSRS-a, opozicija uvjerena da vladajući u RS-u nisu sigurni u formiranje nove vlasti
Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na čijem dnevnom redu će se naći drugi rebalans budžeta za 2022. godinu po hitnom postupku, bit će održana u srijedu, 26. oktobra, u 11 sati.
24.10.2022. u 11:55
get url
text

Potpredsjednik NSRS-a Denis Šulić (SNSD) je izjavio da postoji mogućnost da se zakaže još jedna posebna sjednica, o budžetu i mjerama ekonomske politike za 2023. godinu, ali da Vlada RS-a još nije uputila zahtjev za njeno sazivanje.

Šulić je siguran da će, "ako ne bude opstrukcija Centralne izborne komisije", nova Vlada RS-s biti formirana do kraja godine. Govoreći o aktuelnoj situaciji u vezi s izbornim rezultatima, najavio je da će i SNSD tražiti novo brojanje glasova na onim mjestima gdje smatraju da su oštećeni njihovi kandidati.

Šef Kluba SDS-a Miladin Stanić je, nakon skupštinskog kolegija, kazao da će oni prisustvovati zakazanoj posebnoj sjednici, a uvjeren je da se ona zakazuje jer aktuelna vlast nije sigurna u formiranje nove vlasti nakon ovih izbora.

- Ako se očekuje da se izborni rezultati potvrde, onda ova sjednica nema potrebe. Očigledno da oni koji je zakazuju imaju više informacija o izbornim rezultatima, prevarama... Mi ćemo učestvovati u radu, vidjet ćemo šta se predlaže i u skladu s tim zauzeti stav - kazao je. 

Komentarisao je i za sutra zakazane proteste koje organizuje SNSD i rekao da je to protest režima koji ništa neće proizvesti. 

- Tamo će biti ljudi koji su natjerani, većina iz javnog sektora. Ja te ljude razumijem i razumijem njihovo moranje. Režim bi htio da pošalje poruku "mi ne krademo, mi kraduckamo" - rekao je Stanić. 

Ispričao je i jednu anegdotu.

- Jednom sam u neformalnom razgovoru rekao Miloradu Dodiku: "Ja se tebi, Mile, čudu ne mogu načuditi, kakav ti ološ oko sebe skupljaš". I on se složio sa mnom, samo to sada neće priznati - naveo je Stanić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.