open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Zapalio se aparat za kisik u bolnici u Hrvatskoj, umro čovjek koji je bio na njega spojen
U specijaliziranoj bolnici za hronične bolesti u Novom Marofu u Hrvatskoj umro je pacijent nakon što se zapalio aparat za kisik na koji je čovjek bio spojen.
30.07.2021. u 16:06
get url
text

- Danas u 12.29 na 112 je dojavljeno da je u Specijalnoj bolnici za aronične bolesti Novi Marof na Odjelu produženog liječenja došlo do požara aparata za kisik, na koji je bio priključen pacijent, koji je, uslijed požara i zadobivenih povreda, preminuo - objavila je policija.

Uviđaj je u toku, piše Index.

Iz Varaždinske bolnice naknadno je stiglo saopćenje o ovom događaju.

- Danas se u Općoj bolnici Varaždin dogodio tragičan događaj u kojem je smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu njegu Novi Marof. Direktor prim. dr.sc. Nenad Kudelić Opće bolnice Varaždin odmah je zatražio od svih službi da poduzmu sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se u ovom trenutku nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu njegu Novi Marof gdje se dogodio tragičan događaj - navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila porodicu pacijenta izrazivši duboko žaljenje - pišu iz bolnice.

- Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Sivijom Zagorec, došao je na mjesto događaja i zatražio od Uprave Opće bolnice Varaždin obavještavanje o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i lično mogao svojim sudjelovanjem uključiti u osiguranje sigurnih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu njegu Novi Marof. Također je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja. Opća bolnica Varaždin o svemu je obavijestila i Ministra zdravstva - saopćeno je iz bolnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.