open-navfaktor-logo
search
Ko koga voza
Zašto autobusi GRAS-a na plin truhnu u garaži
Deset autobusa koje je bivša vlada Edina Forte nabavila za GRAS na plin (LPG pogon) stoji u krugu GRAS-a, a bez prijevoza su ostali stanovnici Tarčina, Vogošće, Hadžića i drugih dijelova Kantona Sarajevo. 
04.12.2020. u 07:41
get url
text
Autobusi na plin

Još nije okončana procedura izbora najpovoljnijeg dobavljača LPG plina i zbog toga autobusi stoje u krugu preduzeća, odgovorili su iz GRAS-a.

- Zbog žalbe jednog od ponuđača na objavljeni tender za nabavku plina čekamo na odgovor Ureda za žalbe. Zakon o javnim nabavkama veoma je složen i iziskuje dugotrajne procedure, tako da izbor dobavljača, odnosno do potpisivanja ugovora zna proći dva do tri mjeseca. U konkretnom slučaju očekujemo vrlo brzo pozitivnu povratnu informaciju Ureda za žalbe i što bi značilo okančanje ove procedure i potpisivanja ugovora sa dobavljačem, te uključenje autobusa na LPG pogon u saobraćaj – poručuju iz GRAS-a

Autobusi na plin trebali su saobraćati na najopterećenijim linijama u Kantonu Sarajevo. To su linije za Tarčin, Vogošću, Hadžiće te komercijalne linije za Dobrinju i Hrasnicu.

Radi se o niskopodnim autobusima opremljenim rampama za osobe sa invaliditetom i klima uređajima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.