open-navfaktor-logo
search
Istekao rok
Zašto FSBiH bojkotuje Želju, Sarajevo, Velež, Slobodu i Tuzla City?
Zašto Fudbalski savez Bosne i Hercegovine bojkotuje Željezničar, Sarajevo, Velež, Slobodu i Tuzla City?
03.08.2021. u 11:05
get url
text

Pet klubova iz Premijer lige BiH, nezadovljni dešavanjima u našem klupskom fudbalu, prošlog mjeseca pokrenuli su određene promjene. Formirali su pokret i nazvali ga "Inicijativa za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost fubalskog takmičenja u BiH", odnosno skraćeno "4R".

VEZANI TEKST - Klubovi formirali pokret "Inicijativa 4R": Usvojeno osam zaključaka, ove stvari traže od FSBiH

Jedan od zaključaka sa spomenutog sastanka održanog u Tuzli bio je i taj da do 2. augusta bude održan sastanak sa predstavnicima FSBiH, ali kako piše SportSport, "dvije strane" očito nisu sjele za isti sto.

- U slučaju da predstavnici FSBiH ne započnu dijalog, predstavnici inicijative "4R" zatražit će pomoć od viših fudbalskih institucija u sklopu UEFA-e i razmotrit će proširenje bojkota Saveza u sklopu utakmica Premijer lige - najavljeno je prošlog mjeseca iz pet premijerligaških klubova.

Predstavnici spomenutih klubova pozvali su i Borac, Leotar, Posušje, Radnik, Rudar, Široki Brijeg i Zrinjski da se pridruže njihovoj inicijativi "4R" i priključe dijalogu sa FSBiH.

- Inicijativa "4R" nije politička niti nacionalna. Cilj je dobrobit i ravnopravni tretman svih klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH - poručili su tada iz "4R".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.