open-navfaktor-logo
search
Iz Bordo tabora
Zašto Sarajevo ne igra na Grbavici: Navijačima će biti osiguran prijevoz u Zenicu!
Stav kluba je da ne želi polemisati oko toga da li se meč Evropske lige treba igrati na Bilinom polju ili Grbavici, poručili su iz Sarajeva
25.07.2019. u 12:08
get url
text

Fudbalski klub Sarajevo neće u svom gradu igrati meč 3. kola kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu.

Bordo tim će 7. augusta ugostiti poraženog iz dvomeča BATE Borisov - Rosenborg (prvi meč 2:1), ali ne na Koševu, nego na Bilinom polju.

Ovu vijest jučer je potvrdio FK Sarajevo... Međutim, postavlja se pitanje zašto se prvak BiH odlučio za Bilino polje, a ne za Grbavicu, koja također ispunjava UEFA-ine uvjete za ovaj stepen takmičenja. Svakako, to bi olakšalo stvari i navijačima Bordo tima, koji će ovako morati putovati 70-ak kilometara...

- Stav kluba je da ne želi polemisati oko toga da li se meč Evropske lige treba igrati na Bilinom polju ili Grbavici. Imamo problem da naš stadion ne ispunjava UEFA-ine uvjete i učinit ćemo sve da u skorije vrijeme Koševo bude osposobljeno za evropske utakmice - objasnili su za Faktor iz press službe FK Sarajevo, dodavši:

- Klub će dati sve od sebe i pomoći će navijačima, tako što će organizovati prijevoz za Zenicu. A više detalja će biti poznato uskoro.

Detaljnije objašnjenje iz koševskog premijerligaša nismo dobili... A šta kažu u gradskom rivalu FK Željezničar, da li se FK Sarajevo raspitovao da bude domaćin na Grbavici?

- Zvanično, ništa nismo dobili. Grbavica ispunjava uvjete za igranje 3. pretkola UEFA Evropske lige, ali do danas iz FK Sarajevo nismo dobili nikakav upit - kazao je za Faktor Faruk Brković, generalni sekretar Želje.

Osim Grbavice i Bilinog polja u stadione treće kategorije spada i Pecara. Ova tri stadiona ispunjavaju uvjete za odigravanje utakmica trećeg kola kvalifikacija i play-offa UEFA Lige prvaka i Evropske lige, kao i kvalifikacionih reprezentativnih mečeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.