open-navfaktor-logo
search
Parlament
Zastupnički dom nije odobrio izvještaje dvije elektroprivrede u FBiH
Neprihvatanjem izvještaja o radu Javnog preduzeća Elektorpivreda BiH d.d. Sarajevo u pretprošloj godini, nastavljena je online sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, 13. redovna, koja je započela krajem jula. 
15.09.2020. u 11:44
get url
text

Za ovaj izvještaj je glasao 41 zastupnik od neophodnih 50.

Većinu glasova nije dobio ni izvještaj o radu u istom periodu elektroprivrednog preduzeća HZHB d.d. Mostar, o kojem je glasano potom, a rezultat bio također 41 glas 'za'.

Oba izvještaja su odbačena bez prethodne rasprave zastupnika.

Izvještaji o poslovanju Javnog preduzeća Aerodrom Sarajevo d.o.o. za 2016. i 2017. godinu  odobreni su većinom glasova danas na online sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Budući da ovo preduzeće trpi finansijske posljedice zbog umanjenog prometa putnika uzrokovanog pandemijom koronavirusa, u okviru ove tačke dnevnog reda je zastupnik Irfan Čengić predložio i zaključak da Federalna vlada pomogne kompaniji tako što će za narednu budžetsku godinu FBiH planirati da dio novca koji ona inače uplaćuje u federalni budžet po osnovu taksi i drugih naknada ostane u preduzeću.

O Čengićevom prijedlogu bi trebalo glasati nakon pauze koja je uslijedila u pokušaju otklanjanja pojačanih tehničkih problema koji su dosad pratili ovo online zasjedanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.