Četvrtak, 20.02.2020.

Gastro zona

Završen 2. Sarajevo Streeat Food Festival, u pripremi Oktobar fest u Sarajevu

FOTO: SSFF

Istinski užitak je bio postati dio prelijepe slike Sarajeva koja je ovog ljeta ponovo otišla u svijet, izjavila je Muminović

Proteklog vikenda završen je 2. Sarajevo Sreeat Food Festival, koji se 25 dana održavao na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović. Sarajevo je u tom periodu postalo mjesto sa gastro zonom u samom srcu grada, po uzoru na svjetske metropole. Bogata gastro ponuda upotpunjena je vrhunskim koktelima u pripremi renomiranih koktel majstora iz regiona, te raznovrsnim muzičkim programom koji se održavao svaku večer na live stageu festivala.

- Brzo je prošlo ovih 25 dana festivala, ali sve što je lijepo kratko traje. U projekat zvani 2. Sarajevo Streeat Food Festival je uloženo jako puno truda i rada, ali i sredstava, naravno, ali smo imali nesebičnu podršku sponzora, partnera, ali i naših sugrađana. Istinski užitak je bio postati dio prelijepe slike Sarajeva koja je ovog ljeta ponovo otišla u svijet. Mi smo se kao organizatori festivala potrudili da našim mnogobrojnim posjetiocima, među kojima je bio i veliki broj turista iz svih krajeva svijeta, ponudimo vrhunske specijalitete u našim gastro zonama, te da im ponudimo bogat sadržaj u kojem su mogle uživati sve generacije. Drago nam je da je sada već uveliko implementirana i Cashless Zona, beskontaktno plaćanje, koju smo prvi uveli i sproveli prošle godine na prvom SSFF-u. Kroz 2. Sarajevo Streeat Food Festival ove godine je prošlo više od 700.000 posjetilaca, tačnije, nije samo prošlo, nego se i zadržalo i ponovo vratilo, što je zapravo i naš najveći uspjeh - izjavila je PR SSFF-a Semina Muminović.

Iskoristila je priliku da se još jednom zahvale načelniku Općine Stari Grad, Ibrahimu Hadžibajriću, koji je bio prvi koji je prepoznao važnost ovog projekta i dao svoj doprinos da se festival, prije svega, održi u samom srcu grada, te da preraste u tradiciju koja Sarajevo i na taj način svrstava u rang svjetskih metropola.

-Uz veliku podršku naših generalnih sponzora Sarajevska pivara i Mastercard, te Intesa San Paolo Banke BiH, Payten-a, Alvogena, Volvo Centra Sarajevo, Maze, BH Food-a, Perutnina Ptuj, Pernord Ricard, Obala promet, Vinarija Marjanović, Lego Store-a Sarajevo, Alkaloid Skopje i još brojnih partnera uspjeli smo još jednom od našeg grada napraviti centralnu gastro zonu u regionu. Iako je ovaj projekat tek završen, mi se već uveliko pripremamo za sljedeći, a to je Oktobar fest koji će se održati po prvi put na ovim prostorima, a više detalja o tome vam otkrivamo u narednim danima – izjavila je Muminović. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh