Uviđaj na mjestu požara koji je rano jutros buknuo u podzemnoj garaži stambenog kompleksa Tibra 2 na Stupu je završen, a zasad još nije zvanično poznato šta ga je izazvalo.

Kako je za Faktor kazao Alem Hamzić, službenik za informisanje Tužilaštva KS, postupajuća tužiteljica naložila je vještačenja po vještacima protivpožarne, elektro i građevinske struke, a naložena je i obdukcija tijela stanara koji je stradao najvjerovatnije zbog gušenja dimom.

Riječ je, inače, o čovjeku koji je imao oboljenje pluća. 

- Nakon što Tužilaštvo zaprimi nalaze vještaka, moći ćemo se zvanično očitovati o uzrocima požara - kazao je Hamzić.

VEZANI TEKST Detalji požara na Stupu: "Vladao je opći haos, čovjek mi je maltene umirao na rukama"

Faktor nezvanično saznaje da prvi rezultati uviđaja ukazuju da se najvjerovatnije radi o namjerno podmetnutom požaru, ali dok ne budu završena sva vještačenja, to iz policije i Tužilaštva ne mogu potvrditi. 

Također saznajemo da je jedan od vlasnika vozila koja su izgorjela ranije dovođen u vezu sa poslovima s drogom, zbog čega je privođen u jednoj od akcija sarajevske policije. 

Međutim, ni iz policije niti iz Tužilaštva ne mogu komentirati eventualnu povezanost te činjenice sa jutrošnjim požarom, koji je, nažalost, rezultirao smrću stanara zgrade.