open-navfaktor-logo
search
Odlučuje IO FSRS
Završena Prva liga RS, još se ne zna ko će u PLBiH, možda čak ostanu Radnik ili Rudar
Proteklog vikenda je okončana sezona u Prvoj ligi RS, dobili smo konačni poredak na tabeli ovog takmičenja, ali još se ne zna ime putnika u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
30.05.2022. u 13:40
get url
text

Krupa je završila prva sa 75 bodova, a drugo mjesto je u posljednjem kolu ispustila ekipa Slobode iz Bosanskog Novog!

Izgubila je Sloboda u 30. kolu od Ljubića u Prnjavoru sa minimalnih 1:0, a iskoristila je to Sloga iz Doboja, koja je s 5:0 razbila Omarsku, te tako zauzela drugu poziciju.

Iz Krupe su još ranije najavili da ni u narednoj sezoni neće igrati Premijer ligu BiH, jer za to nemaju finansijske mogućnosti, pa je i dalje nepoznato ko će u bh. elitu, piše SCsport.

Iz Slobode iz Bosanskog Novog najavili su da će sve biti poznato 6. juna, kada je krajnji rok za licenciranje klubova iz Prve lige RS. Putnika u elitni rang bh. fudbala odlučit će tako Izvršni odbor Fudbalskog saveza RS.

IO FSRS odlučuje da li će Krupa, Sloga, Sloboda ili pak Zvijezda 09 biti novi premijerligaš, a nije isključena ni opcija da taj status zadrže Rudar Prijedor ili Radnik, što bi zaista bilo nevjerovatno.

Podsjetimo, Radnik je i prošle sezone trebao ispasti iz Premijer lige BiH, ali je u društvu najboljih ostao zbog izbacivanja Mladosti DK i odustajanja Krupe od igranja najvišeg ranga takmičenja.

Iz dobojske Sloge najavili su kako su spremni za premijerligaški fudbal, ukoliko Krupa i definitivno odustane od promocije, ali će se, očito o putniku u viši rang odlučivati za zelenim stolom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.