open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Završni radovi treće faze izgradnje biciklističke staze u Alipašinoj ulici
Sa realizacijom ovog projekta biciklisti i pješaci će imati nesmetanu putnu komunikaciju do parka na Jezeru gdje će moći uživati u najvećoj gradskoj zelenoj oazi
07.11.2019. u 16:32
get url
text
Stadion Koševo

U dosadašnjem toku radova na realizaciji treće faze projekta izgradnje biciklističke staze između Alipašine ulice i gradskog parka na Jezeru, radnici građevinske firme Grakop iz Kiseljaka su uspjeli okončati radove na velikom dijelu planirane staze koja prolazi pored stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, odnosno završiti sa asfaltiranjem ovog dijela nove biciklističke staze, nakon čega slijedi iscrtavanje horizontalne signalizacije. 

Mašinski je probijena i trasa nove staze prema gradskom parku Betanija. Paralelno sa ovim radovima radnici Grakopa postavljaju nove betonske ivičnjake duž trotoara koji će biti obnovljen i voditi prema zgradi gradskog porodilišta Zehra Muidović na Jezeru. Nakon ovoga slijedi asfaltiranje i trotoara i biciklističke staze koja će po završetku ovog projekta povezivati Alipašinu ulicu, od raskrsnice sa ulicom Sutjeska, sa gradskim parkom na Betaniji, a u čije uređenje Općina Centar ulaže već niz godina velika sredstva, kao najvećoj zelenoj uređenoj površini u Kantonu Sarajevo. Sredstva za realizaciju treće faze ovog projekta je osigurala Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu. 

Za realizaciju prve dvije faze izgradnje nove biciklističke staze od 1.640 metara, Općina Centar je izdvojila iz svog budžeta 660.000 KM.

Sa realizacijom ovog projekta biciklisti i pješaci će imati nesmetanu putnu komunikaciju do parka na Jezeru gdje će moći uživati u najvećoj gradskoj zelenoj oazi, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.