open-navfaktor-logo
search
Nezapamćene padavine
Zbog jakog nevremena: U Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće
Nezapamćeno nevrijeme koje je u petak uvečer pogodilo Tuzlu pričinilo je ogromne štete. Gradski štab Civilne zaštite na vanrednoj sjednici je proglasio stanje prirodne nesreće.
25.07.2020. u 10:38
get url
text

Prema preliminarnim procjenama, u samo pola sata dok je trajalo nevrijeme, iz olujnih oblaka se na grad sručilo 70 litara vode po metru kvadratnom. Takve padavine rijetko ko da pamti u Tuzli, a zbog obilnih bujičnih voda, pada stabala drveća, saobraćaj je u više naselja bio u potpunoj blokadi.

Najveća šteta je nanesena Sportsko-kulturnom-privrednom centru Mejdan. Poplavljen je parket u velikoj dvorani, kuglana, prostorije karate sale i poslovni prostori u suterenu.

{$galerijaFotografija}

Direktor Jasenko Elezović i radnici SKPC "Mejdan" su pokušali odbraniti objekat od poplave, ali u tome nisu uspjeli jer je bujica dolazila sa svih strana.

Poplavljene su raskrsnice kod nekadašnje Livnice čelika, Elektrodistribucije u Tuzli, a kritično je bilo u naseljima Mandići, Batva i Tušanj.

Voda je građanima ulazila u stambene objekte, a mnogi od njih su proveli besanu noć.

VEZANI TEKST: Tuzlu pogodilo veliko nevrijeme: Saobraćajnice pod vodom, voda prodire i u kuće

Oštećeno je i na desetine automobila usljed pada drveća i klima uređaja. Vjetar je oborio i stabla u Aleji mladosti na Slanoj Banji gdje počiva tuzlanska mladost ubijena u masakru 25. maja 1995. godine.

Ni današnja vremenska prognoza za Tuzlu nije povoljna, a sve raspoložive ekipe Gradske uprave su na terenu kako bi očistili slivnike u slučaju novih padavina.

Nevrijeme u Tuzli
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.