Stanje na putevima

Zbog klizišta, saobraćaj u tunelu Igman preusmjeren u preticajnu traku

Objavljeno: 16.09.2019. u 07:41

Na mjestima pod maglom saobraćajnice su skliske. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na saobraćajnice

FOTO: Arhiva

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Na mjestima pod maglom saobraćajnice su skliske. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na saobraćajnice.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren u preticajnu traku. Na dionici autoceste A1 Podlugovi – Sarajevo sjever, zbog radova promet se u dužini od 2 km odvija dvosmjerno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se tokom dana odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. U noćnim satima potpuna je obustava saobraćaja od 00.30 do 04.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila) zabrana je saobraćaja za vozila preko 7,5 t.

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka – Bosanska Gradiška, saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), M-4.2 Cazin – Srbljani, M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive), Lanište – Ključ, M-6 prolaz kroz Čapljinu, M-17 Jablanica – Konjic (most kod restorana Bagrem) i M-18 Jošanica – Stup, Olovo – Semizovac, Semizovac – Vogošća, Kladanj – Podpaklenik.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini saobraćajnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je saobraćaj na R-474 Jelah – Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje – Sivša – Tešanjka – Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje – Kalošević – Jelah.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok se saobraćaj ličnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, saopćeni je iz Informativnog centra AMSBiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije