open-navfaktor-logo
search
Brazil
Zbog nediscipline: Neymaru oduzeta kapitenska traka!
Ovo je potvrdio brazilski selektor Tite objasnivši da je takvu odluku morao donijeti pod pritiskom javnosti zbog nedavnih Neymarovih disciplinskih prestupa
28.05.2019. u 09:59
get url
text

Neymaru je oduzeta kapitenska traka u fudbalskoj reprezentaciji Brazila i predata Daniju Alvesu, njegovom saigraču iz Paris Saint-Germaina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovo je potvrdio brazilski selektor Tite objasnivši da je takvu odluku morao donijeti pod pritiskom javnosti zbog nedavnih Neymarovih disciplinskih prestupa u Ligi prvaka i finalu Kupa Francuske. Iz Fudbalskog saveza Brazila saopćili su da je selektor Neymaru odluku saopćio još u subotu.

Tako će iskusni 36-godišnji Alves biti kapiten Selecaa u prijateljskim utakmicama protiv Katara i Hondurasa, 5. i 9. juna, kao i na Copa Americi, koja će se od 14. juna do 7. jula igrati upravo u Brazilu.

Alves je do sada odigrao 107 utakmica i postigao sedam golova za državni tim s kojim je osvajao Copa Americu 2007, te Kup konfederacija 2009. i 2013. godine. Tokom karijere igrao je za Bahiju, Sevillu, Barcelonu, Juventus i sada PSG.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.