Niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice, pa iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pozivaju vozače na pojačan oprez. Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Savjetuje se vožnja prilagođena uvjetima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na smanjenu vidljivost zbog magle jutros upozoravamo na putnim pravcima: Kupres - Šujica, Ključ - Sanski Most - Prijedor, Maglaj - Doboj i Teslić - Doboj - Gračanica.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od sedam do 16 sati, na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo - Trnovo (Krupac) i Lanište - Ključ.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.