Sumnja se da je Lj.J. hicem iz pištolja ubila bivšeg supruga dok je spavao, a potom je sa kćerkom i sinom prevezla tijelo i ostavila ga na šumi na području Kučeva, gdje ga je policija pronašla.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje.

U toku je istraga.

Tijelo muškarca iz okoline Žabara kod Požarevca pronađeno je danas u šumi kod Kučeva.

Iz policije su saopćili da su uhapsili Lj. J. (56) iz okoline Požarevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo teško ubistvo, kao i A. A. (31) iz okoline Žabara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo teško ubistvo u pomaganju.

Naveli su da će zbog pomaganja u izvršenju djela biti podnijeta krivična prijava i protiv tridesetogodišnjeg muškarca za kojim policija intenzivno traga.

- Lj. J. se sumnjiči da je, u noći između 4. i 5. septembra ove godine, u kući u okolini Žabara, hicem iz pištolja ubila pedesetšestogodišnjeg bivšeg supruga dok je spavao. Potom je, kako se sumnja, sa ćerkom A. A. i tridesetogodišnjim sinom, tijelo prevezla i ostavila u šumi na području Kučeva, gde ga je policija i pronašla - saopćeno je.

Kako nezvanično saznaje Telegraf od mještana Vlaškog Dola u kojem su živjeli, Lj.J. je ubila žrtvu, navodno je isijekla njegovo tijelo i uz pomoć kćerke i sina ga bacila ga u šumu udaljenu 60 kilometara od sela.

Ovaj portal navodi i da su u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu saslušane majka, odnosno bivša supruga ubijenog, i kćerka, te da je bivša supruga priznala krivicu, dok se kćerka branila šutnjom.