open-navfaktor-logo
search
Nesuglasice
Želi punu kontrolu: Luka Dončić tužio majku
Luka Dončić u utorak je maestralnom igrom sa 36 postignutih poena odveo Sloveniju do pobjede nad Njemačkoj u grupi B Eurobasketa 2022.
07.09.2022. u 12:38
get url
text

U pozadini je jedan od najboljih košarkaša svijeta igrao još jednu utakmicu. Dončić je podnio zahtjev Kancelariji za patente i žigove SAD-a kojim želi da se poništi registracija zaštitnog znaka "Luka Dončić 7" koji je u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin.

Informaciju je objavio Marc Stein, novinar dobro upućen u zbivanja u NBA ligi.

Košarkaš posljednjih mjeseci ulaže napore da vrati kontrolu nad brendovima koji nose njegovo ime, od kojih je nekoliko u rukama njegove majke Mirjam Poterbin.

Kada je Dončić obukao dres Dallasa, s 19 godina, majci je dao saglasnost da njegovo puno ime registrira kao zaštitni znak. Nakon brojnih pokušaja prijenosa vlasništva, Dončić je, prema riječima njegovih advokata, u julu 2021. pismeno najavio da želi poništiti tu saglasnost.

Dončić je želio da registruje svoj brend kao "Luka Dončić", ali je to odbijeno s obrazloženjem da već postoji brend "Luka Dončić 7", a njegova majka nije htjela da ga otkaže.

U tužbi stoji da Dončić nije povezan s tim brendom, da on ne odobrava stavljanje roba i usluga pod tim imenom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.