open-navfaktor-logo
search
Kontrolni mečevi
Željezničar remizirao s ruskim premierligašem, Rudar bolji od Zrinjskog
U drugoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Antaliji fudbaleri Željezničara remizirali su sa ruskim premierligašem Akhmatom Grozny, a duel je okončan s 2:2.
05.02.2020. u 16:52
get url
text

Amar Osim je susret protiv tima koji je jesenji dio sezone završio na 12. poziciji najjačeg ranga ruskog fudbala odlučio započeti u sastavu: Kjosevski, Stanić, Ikić, Jovanović, Šehić, Osmanović, Jamak, Subašić, Mehić, Veselinović i Dacić.

U prvom poluvremenu meča koji se igrao po jakoj kiši i vjetru golova nije bilo, ali jeste crvenih kartona. Mladen Veselinović morao je napustiti trvanjak prije odlaska na poluvrijeme, a umjesto njega priliku je dobio Mustafa Mujezinović.

Nastavak je bio mnogo efikasniji, a već u 49. minuti Akhmat je poveo preko Mitrisheva.

Isključenja s pravom zamjene bilo je i u drugom poluvremenu. Nermin Jamak morao je ranije pod tuš, a njega je na terenu zamijenio Damir Sadiković.

Izjednačenje Željezničaru donio je Ivan Lendrić u 66. minuti, a samo četiri minute kasnije Mitrishev je novim pogotkom vratio prednost ruskom klubu.

Konačnih 2:2 postavio je kapiten Plavih Semir Štilić u 85. minuti utakmice.

Vrijedi napomenuti da su pored Štilića i Ledrića priliku u drugom poluvremenu dobili Erić, Stevanović, Kosorić i Zajmović. 

{$galerijaFotografija}

U istom terminu u kojem su igrali Željezničara i Akhmat snage su u Istri odmjerili Zrinjski i Rudar iz Prijedora, a mostarski sastav poražen je s 2:0. Strijelci za pobjedu nekadašnjeg člana Premijer lige bili su Pavlović u 64. i Dojčinović u 77. minuti.

Akhmat - Željezničar 05.02.2020.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.