Projekti

Zenica: Popularno izletište Smetovi će dobiti novi izgled

Objavljeno: 24.05.2019. u 08:15

Planirano je da radovi na projektu budu završeni do sredine jula ove godine

Služba za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica inicirala je i osmislila projekat "Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi". Kako bi popularno zeničko izletište u što kraćem vremenskom periodu dobilo novi sjaj, na Smetovima je održan sastanak predstavnika subjekata uključenih u njegovu implementaciju: Grad Zenica, Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, Ministarstvo privrede ZDK, "Salčinović" d.o.o., "Glovis" d.o.o. i "Zenička razvojna agencija Zeda" d.o.o.

Uz određene izmjene lokacija na kojima će biti postavljeni zabavni sadržaji za najmlađe, kao i sportski sadržaji za rekreativce (mali fudbal, košarka, odbojka), zaključeno je kako će rekonstruisano igralište biti mnogo funkcionalnije i kvalitetnije od prvobitno izgrađenog.

Cilj je da Smetovi postanu prepoznatljivo, sadržajima bogato mjesto za odmor i rekreaciju u prirodi, daleko od zagađivača zraka, što uporište ima i u aktuelnoj Strategiji razvoja Zeničko-dobojskog kantona.

Projekat "Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi" podrazumijeva: Uređenje igrališta za djecu do pet godina, postavljanje klupa oko malog i velikog igrališta, te postavljanje setova stolova i stolica duž šetačke staze od restorana "Salčinović" do spomenika, asfaltiranje terena za mali fudbal sa dva aluminijska gola, asfaltiranje terena za košarku sa dvije košarkaške konstrukcije, postavljanje sjedala od impregniranog drveta na tribine oko sportskih terena, popravljanje ograde oko sportskih terena, igralište za veliku djecu, rekonstrukciju postojećeg igrališta odbojke na pijesku, uređenje trim staze sa trim spravama.

Planirano je da radovi na projektu budu završeni do sredine jula ove godine, piše Zenica.info.

Izvor:   Zenica.info

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije