open-navfaktor-logo
search
Potpisan reprogram
Zeničani slave: Porezna uprava FBiH otpisat će Čeliku kamatu od pet miliona KM
Nogometni klub Čelik Zenica postao je prvi klub u Bosni i Hercegovini koji je prema najnovijim izmjenama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima sa Poreznom upavom Federacije BiH zaključio Sporazum o plaćanju duga u ratama.
14.01.2021. u 17:57
get url
text

- Današanji dan je u mnogo čemu svečan za naš klub jer je NK Čelik Zenica ostvario veliku pobjedu u borbi za bolji, jači i uspjepšniji Čelik - saopćili su iz kluba, obrazloživši o čemu se radi:

- NK Čelik postao je prvi klub u BiH koji je prema najnovijim izmjenama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima sa Poreznom upavom Federacije BiH zaključio Sporazum o plaćanju dužnih javnih prihoda u ratama.

Porezna uprava Federacije BiH i NK Čelik Zenica potpisali su reprogram poreskih dugovanja, po kojem se kamata u iznosu 5.017.982,79 KM otpisuje nakon isplate glavnice.

Shodno otpisanim kamatama, preostali iznos glavnice duga našeg kluba iznosi 3.619.323,90 KM, dok su troškovi prinudne naplate 196.923,38 KM.

Navedene iznose će u periodu otplate od 120 mjeseci, prema Sporazumu između Grada Zenice i Čelika potpisanog 12. novembra 2020. godine, plaćati Grad Zenica, dok će klub nastaviti redovno izmirivati sve tekuće obaveze prema poreznim institucijama.

- Ovo je pobjeda svih navijača i simpatizera našeg kluba koji su stajali uz ovu ideju i preko pet godina konstantno pravili pritisak na vlast, te su upravo oni najzaslužniji za potpis reprograma. Breme teško skoro devet miliona KM je konačno skinuto s tereta leđa ovoga kluba - poručio je Robert Jonjić, član Upravnog odbora NK Čelik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.