open-navfaktor-logo
search
Rano jutros
Zenički policajac ranjen u obračunu sa kriminalcem koji je pokušao provaliti u apoteku
Policajac PU Zenica Z. S. ranjen je jutros u obračunu sa kriminalcem koji je pokušao nasilno ući u apoteku "Mr.Weiss" (bivša "Boris Kidrić") u ulici Aska Borića u centru Zenice.
28.02.2022. u 09:42
get url
text

Pucnjava u kojoj je policajac zadobio povrede ruke i noge se dogodila oko pet sati jutros kada je pljačkaš pokušao nasilno, udarcima krampa ili sličnog "alata" provaliti u dežurnu apoteku, čije zaposlenice su na usluzi građanima od 0 do 24 sata, saznaje Zenicablog.

Poznato je da u vrijeme "dežure" građani imaju priliku kupiti ili dobiti lijekove na posebnom šalteru, bez ulaska u same prostorije apoteke.

Nakon što je nasilnik počeo razvaljivanje vrata, te pokušao ući u same prostorije, uplašene zaposlenice su pozvale policiju i veoma brzo se na licu mjesta pojavila patrola PU Zenica. Pljaškaš je odmah potegao pištolj i pucao u pravcu policajaca, te jednog od njih i ranio, a potom počeo bježati.

Ubrzo je policiji stiglo pojašanje. Prema dostupnim informacijama, pljačkaš je bijeg pokušao u pravcu periferije grada, odnosno prema rijeci Bosni u pravcu M17, na čijoj obali je i savladan i uhapšen.

Prema podacima iz Kantonalne bolnice Zenica policajac je dobro i opravlja se, nije životno ugrožen.

Videosnimak koji je snimio jedan građanin Zenice, a prikazuje trenutak hapšenja kriminalca, pogledajte ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.