open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljni Nijemci
Žestok odgovor nekada najboljem na svijetu: Nema ga 11 mjeseci i onda prvi izlazi iz rupe
Daniel je bio jako dobar rukometaš, ali nakon karijere nije napravio ništa da bi pomogao sportu. Zato njegove izjave ne treba shvatati ozbiljno, rekao je Pekeler
23.01.2020. u 11:50
get url
text

Završnica Evropskog prvenstva proći će bez rukometaša Njemačke, koji su porazom od Hrvatske ostali bez šansi za da se bore za mjesto među četiri najbolja tima na Starom kontinentu.

Kritika na račun njemačkog selektora Christiana Prokopa nije manjkalo, a upravo on je označen kao najveći krivac jer Nijemci nisu dospjeli u priliku da se bore za jednu od medalja.

Najdalje s kritikama je otišao Daniel Stephan, najbolji rukometaš svijeta 1998. godine, koji ni najmanje nije štedio 41-godišnjeg selektora.

- Christian Prokop nije pravi čovjek za selektora, a u mojim očima, nikad nije ni bio. On jednostavno nema kvalitete da bi bio na toj funkciji. Imali smo samo dva ozbiljna protivnika na Euru, Španiju i Hrvatsku, i trebali smo pobijediti samo jednoga da bismo došli do polufinala. Nikada nije bilo lakše - kazao je Stephan.

Ni selektor Njemačke nije prešutio na ovu prozivku.

- Stephanova izjava je apsurdna. Izgubili smo od Hrvatske nakon velike borbe. Pa zar je postalo normalno da se dovodi u pitanje pozicija selektora ako ne pobijediš Hrvatsku - upitao je Prokop.

U odbranu svog selektora stali su i igrači, a najglasniji je bio Hendrik Pekeler.

- Ne čuješ ništa od njega 11 mjeseci u godini i onda dođe Evropsko prvenstvo i evo njega, prvi izlazi iz rupe i misli da mora otvoriti usta - rekao je Pekeler u izjavi za ARD, te dodao:

- Daniel je bio jako dobar rukometaš, ali nakon karijere nije napravio ništa da bi pomogao sportu. Zato njegove izjave ne treba shvatati ozbiljno.

Kritičarima se vjerovatno neće svidjeti zvanični stav Rukometnog saveza Njemačke. Naime, sportski direktor Axel Kromer je potvrdio da Prokop ostaje selektor.

- Želimo da bude jasno, nikakvih razgovora o selektoru nije bilo. U kvalifikacije za Olimpijske igre, a nakon toga i u Tokio, idemo s Christianom - rekao je Kromer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.