Aljović tvrdi da je neistina da je načelnik Trnova sjekao šume na prostoru ove općine.

- Načelnik niti jednog kubnog metra nije odsjekao. U Trnovu šume sjeku i devastiraju Sarajevo-šume i privatne firme iz Kreševa koje su oni doveli bez ikakvih procedura. Ministre, dođite na prevoj Grebak, tamo je hiljade kubika posječeno. Na izvoru Raketnice sjeku Sarajevo-šume, a ne načelnik Berilo. To niko ne kontroliše i sada dođe ministar i kaže da načelnik Trnova sječe šumu - kazao je Aljović, na šta mu je replicirao zastupnik Elmedin Konaković.

- Znam ja zašto se kolega Aljović obratio, ali neću u to polje. Načelnik Berilo jedan dio svog posla radi vrlo korektno. Ovakav atak na ministra Delića ne dozvoljavam jer je velikim dijelom rekao istinu. Ima dosta istine u ovome što govori Aljović, to su posljedice privatnog gazdovanja Mahira Devića i njegove ekipe iz Ilijaša Sarajevo-šumama dugi niz godina. Ovo što je Delić rekao je tačno. Ko ide na Bjelašnicu, vidi da je to sumnjivo. Gore se krčilo, gradilo, ko god je stigao, pa i načelnik Berilo - rekao je Konaković.

Aljović je replicirao Konakoviću, rekavši mu da je Konaković bio premijer kada je Berilo bio na načelničkoj poziciji.

- Jeste li išta uradili da to spriječite ako je to nezakonito bilo, a imali ste alat. Nisam ja bio premijer, niti ja imam ikakav privatni odnos s Berilom - upitao je Aljović Konakovića, na šta mu je ovaj odgovorio da je neke i spriječio.

- Mahir Dević godinama je iz kuće vodio Sarajevo-šume. Dobro je da se otvori ova tema - kazao je Konaković, na šta mu je Mahir Dević replicirao:

- Pogledajte kakav je taj predsjednik NiP-a, dojučerašnji premijer SDA i zastupnik u Skupštini KS. Lično sam tada kao potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA koji nije bio u Skupštini KS prisustovao pet puta na sastancima gdje je tadašnji premijer Konaković prijetio tadašnjem direktoru Sarajevo-šuma da će ga smijeniti s pozicije direktora ukoliko ne isknjiži 120 duluma šume na Bjelašnici u korist istih ovih privatnika o kojima on danas priča. Ne bih volio da otvaramo sada tu temu zbog vašeg aktuelnog direktora s kojim se znam od prije. U tom preduzeću šest mjeseci nemate goriva, volovi vam umiru od gladi, tamo je sve u raspadu - rekao je Dević, na šta je Konaković odgovorio:

- Kolega Dević iznio niz neistina. Kaže da sam kao premijer tjerao direktora Sarajevo-šuma da nekim privatnicima da zemlju, ali to tada nije smetalo kolegi Deviću jer sam ja tada bio SDA. Nije mu smetalo i nije me prijavio jer sam ja bio SDA - kazao je Konaković, na šta mu je Dević odgovorio da ga jeste prijavio i to jedini u Kantonalnom odboru SDA.