- Četrdeset i šest vozila je angažirano na čišćenju ulica, a na terenu je i 140 radnika koji ručno čiste pješačke prostore - trotoare, mostove, stepeništa i druge javne površine koje koriste pješaci - kazao je Feni glasnogovornik "Rada" Mirza Ramić.

Dodao je da su zbog intenzivnijih sniježnih padavina, ekipe Zimske službe KJKP "Rad" sinoć čistile ulice prvog i drugog prioriteta.

- Radilo se na čišćenju i razgrtanju snijega i posipanju saobraćajnica sa posipnim materijalom. Sinoć je bilo angažirano 100 radnika na ručnom čišćenju pješakih prostora. Očišćene su saobraćajnice prvog i drugog prioriteta, a nastavlja se sa aktivnostima na čišćenju ulica trećeg i četvrtog prioriteta - istakao je Ramić.

Iz KJKP "Rad" napominju zakonsku obavezu svih korisnika ili vlasnika stambenih i poslovnih objekata da su dužni da očiste dio saobraćajnica i trotoara ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata, te da taj očišćeni snijeg ne bacaju na već očišćenu saobraćajnicu kako on ne bi predstavljao prepreku za odvijanje saobraćaja ili kretanje pješaka.