open-navfaktor-logo
search
Za Gruziju i Španiju
Zlatan Ibrahimović ponovo u reprezentaciji Švedske
Švedska fudbalska zvijezda Zlatan Ibrahimović, koji je već planirao povratak u reprezentaciju u oktobarskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali ga je morao odgoditi zbog povrede Ahilove tetive, ponovo je na selektorskom spisku.
02.11.2021. u 15:39
get url
text

Napadač Milana pozvan je za novembarske utakmice protiv Gruzije i Španije.

Najbolji strijelac švedske reprezentacije s 62 gola u 118 utakmica, koji je prošlog mjeseca proslavio 40. rođendan, uvršten je na listu koju je selektor Janne Andersson objavio za utakmice protiv Gruzije 11. novembra i Španije 14. novembra.

Popularni Ibra je u martu završio skoro petogodišnju reprezentativnu penziju da bi u junu nastupio za Švedsku na Evropskom prvenstvu, ali je morao da otkaže nastup zbog povrede koljena.

Nakon povratka u italijanski Milan, Ibrahimović je sredinom septembra povrijedio Ahilovu tetivu. Iako je napadač bio povrijeđen, selektor ga je krajem septembra pozvao u selekciju za dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali nije nastupio.

Šveđanin se nakon oporavka vratio na italijanske terene sredinom oktobra i čak je postigao svoj 150. gol u Serie A u nedjelju protiv Rome (2:1).

Ibrahimović je nakon povratka u martu tri puta pozivan u reprezentaciju, ali je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. odigrao samo dvije utakmice protiv Gruzije i Kosova krajem marta.

Nakon šest kvalifikacionih utakmica Švedska vodi u Grupi B sa 15 bodova, ispred Španije (13) i Grčke (9).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.