open-navfaktor-logo
search
Teške optužbe
Zmaj ogorčen na bivšeg menadžera: Želim mu sve najgore
Dennis Hadžikadunić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, vratio se u Malme.
28.07.2022. u 10:04
get url
text

Mladi defanzivac prošao je sve mlađe selekcije švedskog kluba, u januaru 2018. posuđen je Trelleborgu, a šest mjeseci poslije prešao je u ruski Rostov.

Kada je Rusija počela agresiju na Ukrajinu, stranci su dobili dozvolu FIFA-e da napuste tu zemlju, a Hadžikadunić je stigao na posudbu u Malme.

Gostujući u podcastu Heltidsproffs, Hadžikadunić je priznao da je tokom karijere imao mnogo problema s menadžerima.

Kada se kao dvadesetogodišnjak treba odseliti u Rusiju zastupao ga je Martin Dahlin, a onda je na scenu stupio Blash Hosseini. On se mnogo zalagao za njegov odlazak u Rostov.

Hadžikadunić je kazao da je prilikom dolaska u Rusiju shvatio da mu je Hosseini lagao u lice o ugovoru, da je bio tu samo da uzme novac i "nije ga bilo briga za mene".

- Ostavio me u jako lošem stanju, u sporovima s agentima. Mislim da je to manipulativno i da je on kukavica. Želio sam se razići s njim jer me doveo u problem s mojim bivšim menadžerom Martinom Dahlinom i nije mi ništa pomogao. Prepušten sam sam sebi. Nisam želio biti s nekim ko mi kopa jamu. Sjećanje budi puno emocija, želim mu sve najgore - ispričao je Hadžikadunić.

Menadžer Blash Hosseini odgovorio je na optužbe.

- Riječ je o lažnim i neutemeljenim optužbama i njima će se pozabaviti moji advokati. Stoga nemam šta reći po tom pitanju. Fokusiran sam na posao i glavni prioritet je uspjeh mojih igrača - odgovorio je menadžer kojeg je "prozvao" Hadžikadunič za Aftonbladet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.