open-navfaktor-logo
search
Bitka za EP
Zmajeve očekuje pakleno otvaranje, odluka o putniku na EURO "pada" 2. maja 2021. godine
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika u borbi za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a sada je poznat i raspored kvalifikacionih susreta.
16.06.2020. u 19:13
get url
text

VEZANI TEKST - Rukometni Zmajevi saznali protivnike u borbi za EURO 2022

Bitku za EURO počinjemo 4. ili 5. novembra na gostovanju kod supermoćne Njemačke, a tri dana kasnije ugostit ćemo Austriju. Ujedno, to će biti jedina dva meča u 2020. godini.

Kvalifkacije ćemo nastaviti 10/11. marta 2021. godine kada ćemo gostovati kod Estonije, a tri dana kasnije protiv istog protivnika igrat ćemo u našoj zemlji.

Njemačku ćemo ugostiti 28/29. aprila, dok bi meč odluke mogao biti na gostovanju kod Austrije u posljednjem kolu koje je na rasporedu 2. maja.

Po dvije ekipe iz svake grupe, te četiri najbolja trećeplasirana tima u kvalifikacijama izborit će učešće na završnici EP-a.

Na Evropskom prvenstvu 2022. godine, koje će biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj, nastupit će 24 tima. 

VEZANI TEKST - Bilal Šuman za Faktor: Njemačka je favorit, protiv Austrije ćemo se boriti za EURO

Organizatori, Mađarska i Slovačka, branitelj naslova Španija i viceprvak Hrvatska, plasirali su se direktno na završni turnir, dok će ostalih 20 učesnika tražiti mjesto kroz kvalifikacije.

Naš selektor Bilal Šuman vjeruje da naši izabranici mogu izboriti plasman na EP.

- Definitivno, Njemačka je prvi favorit naše grupe. Borbu za drugu poziciju i direktan plasman na EURO vodit ćemo protiv Austrije. Mislim da Estonija u ovoj grupi nema nikakve šanse - kazao je Šuman za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.