A ti neki novi klinci dobro su se predstavili ovdašnjoj, nekad previše zahtjevnoj, a često manje objektivnoj fudbalskoj publici.

Budućnost Zmajeva svakako su Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Benjamin Tahirović, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Ermedin Demirović...

Dedić i Gazibegović posebno su interesantni. BiH još od odlaska Mensura Mujdže traga za adekvatnim rješenjem na desnom boku. Dedić odličnim igrama u Salzburgu privlači pažnju najvećih klubova, a briljirao je na startu kvalifikacija za EURO. Gazibegoviću je, također, primarna pozicija uz desnu aut-liniju, ali zbog izostanka Seada Kolašinca bio je primoran igrati lijevo. Obojica su rođena u Austriji, a austrijski klan u svlačionici bh. tima od ljeta bi mogao biti jači za Adisa Jašića.

Riječ je o prvotimcu austrijskog Wolfsbergera koji je prošao sve omladinske selekcije Austrije. Nedavno je Jašić obavijestio Austrijance da će u budućnosti braniti boje Bosne i Hercegovine. I on se najbolje snalazi na desnom boku, iako može igrati i na suprotnoj strani, kao i u veznom redu.

Dedić i Jašić imaju po 20 godina, Gazibegović je tri godine stariji. Faruk Hadžibegić, ali i neki budući selektori BiH ne moraju brinuti o rješenjima na desnoj strani barem narednih 10 godina.