open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Zmajice odradile posljednji trening pred Kanadu, FIBA još šuti
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je posljednji trening u Ookini Areni u Osaki pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kanade.
11.02.2022. u 10:47
get url
text

Punim intenzitetom treniralo je svih 11 košarkašica koje trenutno ima na raspolaganju selektor Goran Lojo (nakon odlaska Marice Gajić zbog povrede), a sjajna atmosfera među ovim djevojkama ionako se podrazumjeva.

VEZANI TEKST - Osigurani TV prijenosi: Evo gdje možete gledati Zmajice protiv Kanade i Japana

Stručni štab našeg nacionalnog tima obavio je i detaljnu analizu igre kanadske selekcije, s akcentom na jučerašnju utakmicu protiv Japana (pobjeda domaćih igračica u produžetku od 86:79). To je ujedno bila prva utakmica španskog stručnjaka Victora Lapene (inače trenera Fenerbahčea) na klupi Kanade.

- Na sinoćnjoj utakmici uvjerili smo se koliko su snažne selekcije Japana i Kanade. Evidentna je fizička dominacija kanadske ekipe, a njihov kvalitet oslikava i visok plasman na FIBA rang-listi (četvrti).

Međutim, mi smo ovdje došle da se borimo, da damo sve od sebe i da pobjeđujemo. Zbog toga smo u Osaki - kaže reprezentativka BiH Nikolina Džebo.

Utakmica BiH - Kanada igra se sutra u sedam sati ujutro po našem vremenu, uz direktan televizijski prijenos na kanalu Sport Klub 1.

Plasman na Svjetsko prvenstvo izborit će tri prvoplasirane ekipe iz grupe, a s obzirom na to da je Bjelorusija otkazala nastup u Osaki zbog problema sa koronavirusom, očekuje se da će iz naše grupe na Mundobasketu ovog ljeta u Australiji zaigrati sve tri reprezentacije (BiH, Kanada, Japan).

No, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) još se nije oglasila, a očekuje se 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.