VEZANI TEKST - Ko je DF zvao da napusti vlast; Komšić: Poslušao bih Konakovića i Radončića da nisu zagovarali izdaju države

- BiH mora konačno smoći snage i bošnjačke stranke da nađu glas razuma koji će i kroz Parlament i Dom naroda BiH pokušati donijeti taj izborni zakon gdje će se sva tri naroda osjetiti komforni. Kod bošnjačkog biračkog tijela stvorena je histerija od strane onih koji žele da ubace tog trećeg predstavnika Bošnjaka. Kao što je bio slučaj s Komšićem. To je njegova misija i jedini način na koji može zaraditi plaću u životu i nastaviti služiti SDA te razgrađivati BiH - rekla je Zovko na N1.

Istakla je kako se u Briselu još nadaju i očekuju da će se "pokazati trenutak razuma".

Za izjave iz Hrvatske da će izbori u BiH biti zaustavljeni, kazala je kako niko iz RH to ne može učiniti.

VEZANI TEKST - Konakovića podržali iz Brisela: Veliki lajk od Željane Zovko

- SDA je najodgovornija za postizanje dogovora. Mi imamo druge bošnjačke političke stranke koje imaju realniji pogled i veći utjecaj među bošnjačkom populacijom i spremni su na kompromis. Onda imate situaciju gdje neko kaže da će zaustaviti izbore ili da kandidaturu Ukrajine u EU prije nego uđe BiH. To je nerealno - kazala je Zovko, misleći pritom na Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske. 

Istakla je kako se "od BiH nastavlja praviti slučaj" i da će raditi više s Amerikancima na ovom problemu jer je "BiH američka beba, kao i Kosovo" te ih je potrebno "osvijestiti".