open-navfaktor-logo
search
Objavljene poruke
Žrtva navodnog Neymarovog silovanja: On je narkoman, ne želim da ispadne čist
Brazilska Record TV objavila je prepisku razgovora između modela i njenog bivšeg advokata na WhatsAppu
10.06.2019. u 12:34
get url
text

U javnosti su se pojavili novi detalji u vezi sa slučajem Neymar, odnosno za optužbe da je brazilski reprezentativac 15. maja ove godine silovao manekenku Najilu Trinidade.

Brazilska Record TV objavila je prepisku razgovora između modela i njenog bivšeg advokata na WhatsAppu, u kojem Neymara optužuju da je narkoman, prenosi Marca.

- Jesam li trebala na ljekarski pregled? Mislila sam da se neću živa vratiti u Brazil. Htjela sam sve otkriti još u Parizu, ali bojala sam se jer sam bila sama. Moj Bože, on je lud - napisala je Najila, a advokat joj je odgovorio:

- Zakon te štiti, ako imaš fotografije, to je dovoljno. Kad se malo smiriš, pošalji mi materijale.

Najila se nije smirila, nego je nastavila s porukama:

- Tukao me i čak je fotografirao moju izudaranu stražnjicu, valjda da se može hvaliti prijateljima. Idućeg dana ja sam njega udarila jer se nisam htjela kući vratiti tako ljutita. Ili mrtva. Tukao me i silovao, bio je pijan i drogiran, i sam to kaže u porukama. Nasilan je i treba ga zatvoriti, ne ispunjava uvjete da se kreće u društvu, prijetnja je i za samog sebe.

Nekoliko sati kasnije ponovo se javila advokatu.

- Objavit ću snimku. Ne želim da ispadne čist i nastavi sretno igrati fudbal dok ja patim. Ne namjeravam patiti sama - napisala mu je, na šta je advokat poludio.

- Pravni sistem postoji s razlogom, ali ako želiš sama tjerati pravdu, možda je bolje da pronađeš drugog advokata.

Trinidade se složila i obećala mu poslati potrebnu dokumentaciju za raskid saradnje te ustvrdila kako joj je jedina namjera da se u miru brine o kćerki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.