open-navfaktor-logo
search
Trnovo
Zvizdić: Ko želi jedinstvenu i razvijenu BiH, članicu EU-a i NATO-a, glasat će za SDA
Čomor je pozvao građane da glasaju za kandidate sa liste SDA za sve nivoe, a da poslije 7. oktobra traže od njih odgovornost za ono što su govorili i obećali da će uraditi
03.10.2018. u 11:05
get url
text
Predizborni skup SDA u Trnovu
Predizborni skup SDA u Trnovu

Najavljujući najveću izbornu pobjedu Stranke demokratske akcije (SDA) do sada, načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo otvorio je sinoć predizborni skup SDA u Trnovu, koji je okupio više od 500 simpatizera ove stranke iz Trnova i okoline.

Na ovom skupu predstavljeni su kandidati SDA za sve nivoe vlasti. Predstavljanje je započeto listom za Skupštinu Kantona Sarajevo, a prisutnima se obratio potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, koji je poručio da su građani Trnova napravili veliku stvar time što su ostali ujedinjeni.

Ovom prilikom predstavljeni su i kandidati za Parlament Federacije BiH iz izborne jedinice 7. Nosilac liste Eldar Čomor je pozvao građane da glasaju za kandidate sa liste SDA za sve nivoe, a da poslije 7. oktobra traže od njih odgovornost za ono što su govorili i obećali da će uraditi. On je istaknuo da dobro zna kakvo je stanje u Trnovu, jer i on dolazi iz općine koja nije gradska, iz Hadžića, te da je SDA jedina stranka koja ima osjećaj za periferne općine Kantona, saopćeno je iz SDA.

{$galerijaFotografija}

- Nama Bošnjacima pokušavaju podvaliti priču kako nije bitno ko će biti član Predsjedništva BiH, pokušavaju nam podvaliti priču kako nije bitno gdje će biti granica, par kilometara tamo ili ovamo. Zbog hiljada poginulih Bošnjaka bitno je gdje će biti granica. Bitno je ko će biti domaćin države Bosne i Hercegovine. Treba nam čovjek koji je čestit, pošten, vrijedan. Treba nam Šefik Džaferović. Već decenijama nas truje lažima preko novina da nijedan Bošnjak ne valja, samo, eto, valja on, koji nas iz kula gleda s visoka. Takav nam ne treba u Predsjedništvu BiH - kazao je Čomor.

Građanima je poručio da bi bilo sramota da 7. oktobra ne zaokruže prvo kandidate iz Trnova, a onda i ostale kandidate SDA.

- Govore nam kako nas Dodik i Čović dovode u neugodnu situaciju. Istina. Ali i mi sami sebe možemo dovesti u neugodnu situaciju ako se razjedinimo, jer, vidite, imamo 127 stranaka. Naš spas je samo u jedinstvu, u SDA - rekao je Čomor i zaključio: "Poruka onima zdesna i onima slijeva: Znate zašto je onako veliki i težak stećak? Zato što poručuje: Ni mrtvog me ne možeš podići iz moje zemlje".

Nakon predstavljanja kandidata sa liste za Parlamentarnu skupštinu BiH prisutnima se obratio i nosilac liste Denis Zvizdić, koji je naglasio da je SDA stranka uvijek uspravno stajala pred izazovima. Prema njegovim riječima, kada je prije tri godine preuzeo Vijeće ministara BiH svi procesi u pogledu euroatlantskih integracija su bili blokirani, ekonomija je bila u vrlo lošem stanju.

- Za tri godine mandata u pogledu EU-a i NATO integracija urađeno je više nego za 10 godina prije toga kada SDA nije vodila procese. Svi ekonomski parametri u BiH su najbolji u regionu. To se dešava kada SDA ima lidersku ulogu. Tokom ovoga mandata osigurano je 2,5 milijardi maraka za autoceste, novac za elektroenergetske objekte i razvoj ekonomije općenito - rekao je Zvizdić.

Naglasio je da postoje dva izazova koji se moraju savladati, a ovi izbori su odlučujući za to.

- Prvi je ko će voditi BiH i u kojem smjeru. Nije svejedno hoće li to biti stranka koja želi jedinstvenu, cjelovitu BiH i koja nikada neće pristati na podjele, stranka koja će BiH voditi ka EU i NATO ili će to biti oni koji žele podijeliti BiH, koji žele da BiH nestane i koji su Bošnjake optužili da su počeli rat. Zato su važni ovi izbori, oni će pokazati put kuda će BiH ići u budućnosti. Drugi izazov je da žele da nas podijele, razjedine, zato imamo 127 stranaka u BiH, jer kada nas podijele niko neće imati kapacitet da štiti interese BiH. Onaj ko želi jedinstvenu, nedjeljivu BiH, BiH članicu EU-a i NATO-a, ekonomski razvijenu državu, glasat će za SDA - rekao je Zvizdić i na kraju dodao kako je bio na mnogo skupova u Trnovu, ali nijedan nije bio ovako veliki i nikada atmosfera nije bila ovako dobra. 

trnovo1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.