Osuđeni za teško ubistvo Zoran Pantić izručen je iz Švicarske u Republiku Srpsku i od sinoć se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Bijeljini, potvrđeno je Srni u ovom zavodu.

Pantić, koji je zbog ubistva šestočlane porodice Isić iz Teslića prije 25 godina osuđen na 12 godina i 10 mjeseci zatvora predat je na osnovu naloga za prijem izdatog od Osnovnog suda u Bijeljini od 4. decembra 1995. godine.

On je prije 24 godine pobjegao iz zatvora u Bijeljini, a uhapšen je u Švicarskoj.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je ranije Srni da su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali Pantića u Švicarskoj, gdje je sklopio brak sa državljankom te zemlje, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo.

- Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je lična dokumenta na njegovo ime - Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije - istakla je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske o mjestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švicarske su uhapsili bjegunca.

- Ovo je još jedan primjer istrajnog rada policijskih službenika MUP-a Republike Srpske koji i poslije 24 godine od bjekstva osuđenog nisu odustali od traganja i privođenja pravdi, te time bar koliko toliko pružili malo satisfakcije rodbini žrtava - istakla je Miljanović.

Advokat Miodrag Stojanović rekao je ranije Srni da Pantić namjerava da pokrene obnovu postupka za teško ubistvo.

VEZANI TEKSTČetverogodišnjoj Kemali pucao u potiljak: Ko je ubica kojeg Švicarska izručuje u BiH