Zajedno sa svojim mališanima napravite ukusne suhe keksiće koji će njima ali i vama biti užina uz čaj.
Za tijesto za keksiće vam je potrebno 280 grama glatkog brašna, 200 grama putera sobne temperature, 80 grama mljevenih badema, 80 grama šećera u prahu, prstohvat soli, jedno pakovanje vanilin šećera i 100 grama sjeckanih badema.
Za preliv možete koristiti 100 grama bijele čokolade te još sjeckanih badema.
Sve sastojke za keksiće osim sjeckanih badema stavite u zdjelu i umijesite u glatko, mekano tijesto. Na kraju dodajte sitno nasjeckane bademe.
Za tijesto vam je dovoljno 80 grama, ostatak ostavite za dekoraciju.
Tijesto stavite u frižider na sat vremena, a zatim ga tanko razvaljajte. Pomoću kalupa za rezanje keksa, izrežite ih po svojoj volji, oblik koji želite i veličinu koju želite.
Nakon rezanja stavljajte ih u tepsiju koju ste prethodno premazali uljem.
Keksiće pecite 10-12 minuta na 180 stepeni Celzijusa. Pečene kolačiće ostavite barem dvije minute da se ohlade jer su nakon pečenja krhki. Keksiće premjestite na rešetku za hlađenje torti i kolača.
Ohlađene keksiće prošarajte otopljenom bijelom čokoladom te posipajte bademima ili ako ih imate, listićima badema.