open-navfaktor-logo
search
Tajne njege
Trikovi koje dermatolozi uvijek rade za svoju kožu
Čime i kako njeguje kožu, koju masku koristi, kako im je koža tako sjajna i zdrava...
09.11.2019. u 08:19
get url
text

Kada su kod dermatologa, ono što većina poželi znati jeste – koja je tajna njege doktora za kožu? Čime i kako njeguje kožu, koju masku koristi, kako im je koža tako sjajna i zdrava...

Evo nekoliko trikova koje dermatolozi uvijek rade za svoju kožu:

Pažljivo čišćenje

Pažljivo čišćenje kože bez agresivnih proizvoda jedna je od glavnih tajni dermatologa. Koristite proizvode bogate ceramidima, koji čuvaju vlagu unutar ćelija kože. Tokom jeseni, bolje je koristiti mlijeko i gel za čišćenje tonerima koji nemaju alkohol i kiseline.

Znaju količinu kreme koja je potrebna koži

Kada je koža izložena više suncu, kako bi je zaštitili od starenja, dermatolozi koriste pravilo - "više je bolje". Koristite pravi odnos - pola kašičice dovoljno je da kremu nanesete u dva sloja na lice.

Termalna voda za suhu kožu

Da bi koža bila elastična, dermatolozi koriste sprejeve sa termalnom vodom. Sadrže kalcij, bakar, željezo i natrij. Ova voda također je bogata mineralima, uključujući i selen, koji štiti kožu od ultraljubičastih zraka.

Manja pakovanja su bolja

Uzimajte manja pakovanja krema. S vremenom sve od proizvoda što koristite postaje slabije i one aktivne supstance nisu više tako "magične" za kožu kao što su bile na samom početku.

Pravi položaj

Dodatni kisik pomoći će koži da sija. Ako redovno radite jogu, manje ste pod stresom, upale će se smanjiti i koža će blistati.

Odgovarajuća posteljina

Bore se mogu pojaviti tokom spavanja. Na kožu utječu i jastučnice na kojima spavate. Svilene jastučnice su dobre, jer koža može glatko da klizi na njemu.

Potpuna zaštita je efikasnija

Zaštita od sunca veoma je važna, ali je također jako bitna i noćna njega. Dakle, osim dnevne, veoma je važna i noćna krema.

Kokos

Svaki dermatolog zna da je kokos odličan proizvod za kožu. Ako redovno pijete kokosovo mlijeko, ubrzo ćete uvidjeti da koža sija. Tu su i brojni recepti za maske koje se mogu koristiti za sve tipove kože.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.