Dok neki jedu samo da bi preživjeli, ovi horoskopski znakovi u hrani vide pravu umjetnost. Njihove kuhinje mirišu na začine, svježe pečeni hljeb i domaće delicije, a rijetko ćete ih čuti da preskaču obrok, osim ako ga sami pripremaju s posebnom pažnjom.
Upoznajte najveće gurmane zodijaka, znakove koji znaju uživati u svakom zalogaju i često oduševe sve oko sebe svojim kulinarskim umijećem.
Bogata jela
Bikovi su hedonisti zodijaka. Vole udobnost, dobar ambijent i naravno, savršeno pripremljen obrok.
Njihova kuhinja često je opremljena svim mogućim začinima i aparatima, a jela koja pripremaju bogata su, kremasta i puna okusa.
Bik ne kuha na brzinu, za njih je hrana ritual. Uživat će u svakom koraku pripreme, ali i u zajedničkom blagovanju s dragim osobama.
Emotivni i pažljivi, rakovi su pravi majstori kada je riječ o domaćoj kuhinji. Voli kuhati za svoju porodicu i prijatelje, a njihova jela često su inspirisana porodičnim receptima i tradicijom.
Kod njih se uvijek nađe nešto toplo, utješno i skuhano s ljubavlju, bilo da je riječ o juhi koja liječi dušu ili savršenom kolaču kao iz bakine bilježnice.
Lavovi vole impresionirati, pa tako i hranom. Njihovi obroci nisu samo ukusni, već i estetski privlačni. Serviranje im je jednako važno kao i okus. Ne boje se eksperimentisati s novim receptima i egzotičnim sastojcima, a često su domaćini večera za pamćenje.
Kod Lava je sve u znaku užitka i pokazivanja talenta uključujući i kulinarski.
Vage znaju kako stvoriti ravnotežu i na tanjiru. Njihova jela su sklad okusa, boja i tekstura.
Raskošne večere
Uživaju u pripremi hrane, posebno ako imaju vremena sve lijepo aranžirati i dekorisati. Estetika im je važna, pa čak i najjednostavnije jelo kod njih izgleda kao iz časopisa. Voli laganu mediteransku kuhinju, ali znaju pripremiti i raskošne večere za dvoje.
Za strijelce je hrana avantura. Obožavaju kušati egzotična jela, učiti o kuhinjama svijeta i donositi recepte s putovanja.
Njihov tanjir često je inspirisan internacionalnim kuhinjama, od tajlandskih curryja do meksičkih tacosa. Otvoreni su za nove okuse i vole iznenaditi goste nečim netipičnim i autentičnim.