open-navfaktor-logo
search
Više nije omiljena u hrvatskom puku
Mostarski medij oštro po čelniku HDZ-a: Čović je pogubljen, podržava crnolistaše, stranka je na rubu provalije
Čini se nemoguća misija resetiranja HDZ-a pod palicom lidera, koji je i sam umočen u brojne afere i koji se, kako tvrde mnogi, nalazi pred vratima famozne američke crne liste
AUTOR: Dnevni.ba
15.05.2024. u 10:03
get url
text
Dragan Čović
Dragan Čović
Dragan Čović se u HDZ-u za sve pita, on diktatorski kontroliše stranku, kreira političke smjerove, kadrovsku križaljku, finansijske vratolomije....
Ipak, u posljednje vrijeme HDZ BiH nešto maligno nagriza, piše mostarski Dnevni list. Čovićeva stranka više nije tako omiljena u hrvatskom puku, a i šef djeluje iznenađujuće pogubljen, potrošen i nemoćan. 
Dugo se od javnosti i članstva skrivao sunovrat stranke, u fokus se perfidno gurao famozni Izborni zakon i promicanje evropskih vrijednosti, nekakva lažna historijska uloga HDZ-a i  Čovića u borbi za hrvatske nacionalne interese.  
Sve je u posljednje vrijeme ogoljeno, najjača hrvatska stranka je na rubu provalije. Članstvo je zavađeno, podijeljeno i zbunjeno, a u mnogim stranačkim utvrdama iz HDZ-a su nastale nove konkurentske stranke.  
Za početak najavljuje se inventura u Livnu, Čapljini, Žepču i Širokom Brijegu. U tim sredinama je nužna hitna intervencija jer tamo prijeti totalna demontaža HDZ-a.
Čović se već nekoliko godina ponaša kao salonski, ušminkani lider kojem je paranoično stalo kako će izgledati pred kamerama i s kim će se susresti od hrvatskih ili inostranih diplomata, a sukobe i svađe u HDZ-u je uporno ignorisao i gurao pod tepih. 
Njegov kadrovski odabir najbližih saradnika je bio hrđav, katastrofalan. U bespoštednim borbama između stranačkih klanova Čović je redovno stajao na stranu lokalnih korupcionaša i crnolistaša, a degradirao mlađi obrazovani i čestiti potencijal. 
Riba smrdi od glave. Čini se nemoguća misija resetiranja HDZ-a pod palicom lidera, koji je i sam umočen u brojne afere i koji se, kako tvrde  mnogi, nalazi pred vratima famozne američke crne liste, navodi se u tekstu Dnevnog lista. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.