Maleni pingvin se zove Dindim i jedan dobar čovjek ga je pronašao u teškom stanju, spasio, hranio, nakon čega se oporavio, a potom je pingvin nestao, da bi prešao kilometre i posjetio svog spasioca

Brazilski ribar je pronašao pingvina u kritičnom stanju. Prekriven uljem je zapeo za stijene. Dobar čovjek ga je okupao i nahranio i očekivao je da će životinja kada ozdravi otići u potragu za svojom obitelji.

Pingvin je dobio ime Dindim i odbijao je otići od svog novog prijatelja. Ostao je punih osam mjeseci, a onda je samo nestao. Čovjek koji ga je spasio i njegovao je bio tužan, no znao je da je tako moralo biti.

Ono što nije očekivao je da će se Dindim ikada više vratiti. No maleni pingvin je znao da mora posjetiti svog spasioca te ga posljednjih pet godina svake godine posjećuje i provodi neko vrijeme s njim.

Dindim dolazi kada poželi i odlazi isto tako. Ovo prijateljstvo je uistinu prekrasno i nevjerojatno, a ostavilo je čak i znanstvenike iznenađene jer Dindim prepliva preko 8000 kilometara kako bi se susreo s prijateljem.