Valentinovo, koji se svake godine obilježava 14. februara, simbolizira Dan zaljubljenih, odnosno dan kada zaljubljeni parovi na romantičniji način iskazuju ljubav i pažnju voljenim osobama.

Ako i vi obilježavate ovaj dan, evo nekoliko ideja kako na originalni način izjaviti ljubav i iznenaditi partnera.

Iako zvuči otrcano, nikada nećete pogriješiti s romantičnom večerom, ona doista ostaje u sjećanju jer smo sigurni da već dugo niste imali vremena samo za vas dvoje.

Upalite svijeće u prostoru u kojem ćete provesti večer, pripremite za voljenu osobu večeru koja je samo vaših ruku djelo, pripremite desert.

Večer zaokružite divnim opuštajućim filmom.

Putne agencije i portali s grupnim popustima nude putne aranžmane po izuzetno povoljnim cijenama. Isplanirajte svoj vlastiti bijeg od kolotečine na dva dana i posvetite se samo sebi i voljenoj osobi koja ne mora ni znati gdje ide.

Jednostavno spakujte svoje i njegove/njene stvari i uživajte.

Ako je moguće, odvedite voljenu osobu na sastanak upravo na mjesto gdje ste se upoznali, to može biti kafić, restoran, klupica, klub ili bilo koje mjesto koje obilježava vaše početke veze.

Prisjećajte se stvari iz prošlosti, kako ste se osjećali i šta ste prvo pomislili kada ste svoju polovinu upoznali.

Napunite veliku kutiju balončićima i posebnim darovima za Valentinovo. Predlažemo: bokserice za njega i sexy spavaćicu za nju, mirisne svijeće, romantičan CD, kutiju najfinije čokolade…

Kreirajte intiman dan Valentinova samo za vas dvoje, ako imate djecu, vjerujemo da može uskočiti baka ili dadilja servis. Uživajte u planiranju jelovnika, kupovine namirnica i naravno zajedno pripremite večeru.

Zajedničko kuhanje može biti sexy i pobuditi strasti uz laganu romantičnu muziku koja svira u pozadini dok je plesni podij samo vaš.

Za roditelje imamo ideju kako da Valentinovo provedu sa svojom djecom. Pripremite jelo, ili naručite pizzu jer svi volimo pizzu i napravite mali piknik u dnevnom boravku igrajući društvene igre.

Djeca tako uče o pravim porodičnim vrijednostima u braku punom ljubavi, a najbolji primjer ste im upravo vi.

Buket cvijeća. Ako vaša polovina ne voli ruže, a rado biste joj poklonili nešto u obliku buketa, predlažemo drugačiji tip “buketa“.
Primjerena zamjena bi moglo biti minijaturno stablo koje može ukrasiti njegov ili njen dom ili radno mjesto.

Ako je sladokusac, pošaljite buket u obliku jestivih kolača ili bombona.

Zabava! Provedite večer s prijateljima neovisno o tome jesu li u paru ili ne, priredite tematsku večer, primjera radi: svi pozvani moraju nositi nešto crveno, te priredite pravi show uz karaoke. Ko zna, možda se i nove ljubavi rode upravo na vašoj zabavi.

Izvor: Faktor