open-navfaktor-logo
search
Projekti
BH Telecom donirao 50.000 KM za izgradnju Muzeja 505. viteške brigade
BH Telecom je sa 50.000 KM pružio podršku izgradnji savremenog Muzeja 505. viteške brigade i tako se pridružio značajnom broju institucija, javnih poduzeća i ustanova koji su do sada finansirali ovaj projekat.
06.02.2023. u 11:59
get url
text

Tim povodom načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić i generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman u Sarajevu su potpisali ugovor o sufinasiranju izgradnje Muzeja.

Generalni direktor BH Telecoma je rekao kako je ponosan što je BH Telecom partner još jednog društveno značajnog projekta.

- Skupština BH Telecoma je donijela Odluku o dodjeli donacija za 2022.godinu. Ukupan iznos dodijeljenih donacija iznosi 1.840.093 KM, a raspoređen je na ukupno 293 pravna lica. Među dobitnicima donacija je 97 osnovnih škola, 59 srednjih škola, 112 udruženja, odnosno organizacija, te 18 kuhinja i sedam sportskih klubova. Ponosno ističemo činjenicu što smo podržali izgradnju Muzeja 505. viteške brigade u iznosu od 50.000 KM.

Građani Bužima i najbolja brigada Armije RBiH zaslužuje moderan i funkcionalan objekat, koji će na najbolji način sačuvati sjećanje na generala Izeta Nanića i sve borce Armije RBiH - istakao je Kahriman.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik Nanić se, između ostalog, posebno zahvalio BH Telecomu na podršci i dodao da se radovi na izgradnji Muzeja privode kraju, a ovih dana se očekuje potpisivanje ugovora sa izvođačem za izgradnju druge faze koja podrazumijeva betonske radove.

- Do sada smo imali podršku od kantona, općina, gradova, javnih poduzeća i drugih institucija sa područja cijele Federacije što nas svakako posebno raduje i garantuje da će ovaj značajni projekat biti i završen. I ove godine očekujemo da se i druge institucije aktivno uključe u sufinasiranje ovog projekta kojeg želimo ostaviti budućim generacijama kao trajno sjećanje na herojsku borbu pripadnika Armije RBiH i očuvanja nezavisne, slobodne i demokratske države Bosne i Hercegovine. Želimo da sačuvamo sjećanje na naše najbolje sinove i na našeg komandanta, generala Izeta Nanića i na tom putu nailazimo na otvorena vrata širom naše domovine. Posebno se zahvaljujem kompaniji BH Telecom koja je još jednom dokazala opredjeljenje da podržava društveno odgovorne projekte - naglasio je Mersudin Nanić, načelnik Općine Bužim.

BH Telecom je do sada donirao ukupan iznos od 21.340.093 KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, što ga čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH.                                             

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.