open-navfaktor-logo
search
Prointer ITSS
Prvi online hackathon u BiH-IT rješenjima protiv korone!
Hack&Solve Weekend, prvi online hackathon u Bosni i Hercegovini, u organizaciji kompanije Prointer ITSS, s ciljem borbe protiv COVID-a 19, biće organizovan narednog vikenda.
03.04.2020. u 17:14
get url
text

U subotu i nedjelju, 11. i 12. aprila, kreativci iz IT sektora imaće priliku da ponude svoja rješenja u borbi protiv koronavirusa i ublažavanju posljedica na mnogobrojne aspekte društva, a prva tri biće i nagrađena. Rješenja se traže u kategorijama opšta informisanost i mentalno zdravlje, sekundarni uticaj na društvo i privredu, edukacija na sva tri nivoa obrazovanja, te očuvanje zdravlja i sigurnosti zdravstvenih radnika.

Iz Prointera poručuju da situacija u vezi sa koronavirusom zahtijeva inovativna i primjenjiva rješenja iz polja informacionih tehnologija i da je zato pravo vrijeme da oni koji su zainteresovani pokušaju da iz svojih domova daju doprinos u borbi sa COVID-om 19.

U saradnji sa Komorom doktora medicine Republike Srpske, žiri će, osim IT stručnjaka, činiti i stručnjaci iz oblasti medicine, a svaki član žirija učestvovaće u mentorisanju zakazanom za 11. april. Takmičenje se završava 12. aprila u minut prije ponoći, nakon čega će žiri proglasiti pobjednike. Nagrade za prva tri mjesta su 1.500, 1.000 i 500 KM.     

- Cilj je dobiti ne samo originalne ideje, već prije svega one koje su primjenjive i koje se mogu relativno brzo pretočiti u praksu, a najbolje ćemo podržati i implementirati - rekla je marketing menadžer kompanije Prointer ITSS, Mirjana Jukić. 

Prijave za učešće u ovom nesvakidašnjem događaju koji može pomoći u sprečavanju širenja koronavirusa i doprinijeti ublažavanju posljedica, kao i sve informacije u vezi sa pravilima takmičenja, možete pronaći na adresi www.hackandsolve.com.

Velike ideje rađaju su u teškim trenucima. Hackathon će sigurno pokazati da je tako.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.