open-navfaktor-logo
search
Izazovi
Vispak poziva mlade inovatore na takmičenje
Nakon uspješno organizovanog Vispak Innovation Challengea u oktobru 2018. godine, Vispak ponovo organizuje takmičenje za mlade i studente, te nastavlja rad sa onima koji su spremni za stvarne poslovne izazove.
12.05.2021. u 09:06
get url
text

Prošlogodišnje takmičenje odgođeno zbog pandemije se nastavlja ove godine sa novim izazovima i prilikama za mlade.

Vispak Innovation Challenge je takmičenje namijenjeno mladim inovatorima od 18 do 25 godina. Ono pruža mogućnost studentima i mladim ljudima da, kroz inovativan pristup stvarnim poslovnim slučajevima, predstave sebe, steknu nova praktična znanja, poslovne kontakte, razviju prezentacijske vještine ali i osvoje vrijedne novčane nagrade.

- Cilj takmičenja je i razviti poslovne vještine studenata na konkretnim izazovima jedne od vodeće domaćih kompanija kroz sjajnu priliku timskog rada, kreiranja i prezentiranja vlastitih inovacija i uspostave poslovnih kontakata sa menadžerima, tehnolozima i poslovnim ljudima iz drugih branši - istakla je Nina Bijedić Mujanović, direktorica kompanije Vispak.

Za učešće na ovogodišnjem Vispak Innovation Challengeu potrebno je okupiti tim od tri osobe, odabrati jedan od dva poslovna slučaja: "Inovacija u pripremi i konzumaciji kafe", u kojem je potrebno ponuditi inovativan prijedlog u budćnosti kategorije kafe ili "Marketing strategija za obilježavanje 50 godina kompanije Vispak", gdje je potrebno ponuditi kretivnu kampanju za obilježavanje 50. rođendana Vispaka i Vispak proizvoda. Nakon odabira slučaja pravi se koncept na izazove u smjeru inovativnog djelovanja, te je potrebno snimiti kratki video koji prezentuje ideju i postaviti ga na YouTube kanal. Prijave i rješenja moguće je slati do 07. 06. 2021. godine.

Finale takmičenja Vispak Innovation Challenge održat će se 18. 06. 2021. u kompaniji Vispak, gdje će svoje inovativne ideje prezentovati osam grupa koje uđu u finale takmičenja.

Tri najbolja rješenja poslovnih slučajeva kompanija Vispak dd Visoko nagrađuje novčanim nagradama u vrijednosti od:

1. mjesto – 1.500 KM, 2. mjesto – 1.000 KM, 3. mjesto – 500 KM.

Kroz selekcijski proces najbolji takmičari će dobiti priliku za jedinstveno praktično iskustvo u jednoj od vodećih prehrambenih kompanija u BiH, sa mogućnošću daljeg profesionalnog razvoja i angažmana, uz mentorstvo stručnjaka kroz studentsku praksu, pripravnički angažman, dodatne edukacije i seminare. Detaljne informacije možete dobiti na [email protected] ili putem http://challenge.vispak.ba/.

U videu možete pogledati kako je to izgledalo na prvom takmičenju Vispak Innovation Challenge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.