open-navfaktor-logo
search
Uzburkane strasti
Autogol ili lucidan potez Azmira Husića
Potez Tuzla Cityja na čijem čelu je biznismen Azmir Husić, da razdvoji "simpatizere" dva kluba, naišao je na oštre reakcije na društvenim mrežama
27.08.2019. u 16:35
get url
text

Tri utakmice iz prošle sezone između Slobode i Tuzla Citya nisu privukle toliko pažnje koliko je predstojeći dvoboj zakazan za subotu.

Menadžment Tuzla Cityja, koji je formalni domaćin derbija, odlučio je prvi put u Premijer ligi BiH naplaćivati ulaznice za neku od utakmica.

Iz mlađeg tuzlanskog premijerligaša objavljeno je da će se karte prodavati na ulazu na stadion po cijeni od 10 KM, a da je ulaz za članove Tuzla Cityja besplatan, pod uvjetom da se na utakmici pojave u klupskim obilježjima i klupskim bojama.

I ništa tu nije sporno. Tuzla City je organizator i određuje pravila. Organizacija mečeva nije niti malo jeftina, naročito ako uzmemo u obzir činjenicu da "plavi" plaćaju korištenje stadiona Tušanj, a tu su još troškovi izlaska na teren specijalne policije, vatrogasaca, hitne pomoći, kao i zaštitara... Navijači kojima je derbi u gradu soli interesantan, sigurno su spremni i izdvojiti novac za kartu. Kao što je i slučaj svugdje na svijetu.

Međutim, potez Tuzla Cityja na čijem čelu je biznismen Azmir Husić, da razdvoji "simpatizere" dva kluba, naišao je na oštre reakcije na društvenim mrežama, naročito kod navijača Crveno-crnih, koji su u ogromnoj većini u gradu soli.

Kako je objavljeno, zapadna tribina Tušnja rezervisana je isključivo za fanove Tuzla Cityja, dok je kapacitet sjeverne tribine prepušten "gostima", odnosno navijačima Slobode.

Kako organizator utakmice nastoji ove namjere sprovesti u djelo, nije obznanjeno, a postavlja se pitanje i koliko je realno.

Da li je Husić već prije sudara tuzlanskih premijerligaša poslao loptu u mrežu Tuzla Cityja, ili lucidnim potezom želi stvoriti rivalitet između timova, kojeg ruku na srce, još uvijek nema. Tri prošlosezonska derbija, u kojima nisu važila ova pravila, protekla su bez najmanjih incidenata. U Tuzla Cityju i Slobodi trebaju učiniti sve da i ovaj subotnji protekne u miru i sportskoj atmosferi, a neka igrači na terenu odluče ko će u narednim mjesecima "gospodariti" Tuzlom. Susret je zakazan za 20 sati i 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.