open-navfaktor-logo
search
Brutalna krađa
Babalj iz SDS-a: Od 640 prebrojanih biračkih mjesta, neregularnosti utvrđene na 560
Nakon ponovno brojanja na 640 biračkih mjesta na 560 su utvrđene neregularnosti, kazao je danas Darko Babalj, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo, nakon ažuriranja rezultata iz gradova Bijeline, Banje Luke, Doboja i Zvornika.
18.10.2022. u 12:49
get url
text

On je rekao da SDS smatra da je došlo do brutalne krađe na izborima i poručio da će SDS to potvrditi dokazima.

Navodi da je nakon novog ažuriranja podataka iz Doboja od sinoć od 105 biračkih mjesta neregularnosti bilo u 80, a da je u Zvorniku od 81 biračkog mjesta, na 67 bilo neregularnosti.

- Tako je na biračkom mjestu 019 prema podacima obavljenim na stranici CIК-a neposredno nakon izbora Jelena Trivić imala 89 glasova, a Milorad Dodik 244 glasa, a nakon ponovljenog brojanja Trivić ima 131, a Dodik 194. Na biračkom mjestu 028 Trvić je ranije imala 123, a Dodik 516, a nakon ponovnog brojanja Trivić ima 143, a Dodik 489. Na biračkom mjestu 061 po starom brojanju prema CIК-u bilo je nevažećih 0 glasova, a po novom 66 - kazao je Babalj i naglasio da su ovo samo neka od brojnih biračkih mjesta na kojima su uočene nepravilnosti, saopćio je SDS.

Dodaje da su samo u Doboju i Zvorniku uočene nepravilnosti zbog kojih je Jelena Trivić oštećena za dvije hiljade glasova.

- Glasovi su uvećani Dodiku, a smanjeni Trivić. To su glasovi koji se vide golim okom samo na nekom prebrojavanju. Nije se ušlo u strukturu neregularnosti i mi još nismo došli do grafologa, do potpisa, do slučajeva gdje su glasali mrtvi - napominje Babalj i ističe da ovi podaci pokazuju katastrofalno stanje društva u kojem mi živimo.

On kaže da je poražavajuće to što iz SNSD-a pokušavaju minimizirati izbornu krađu tvrdnjama da je odstupanje jedan posto.

- Oni su jučer priznali da je šest hiljada glasova sporno. Mi mislimo da je i to brutalna krađa, a dokazat ćemo da je toga bilo više - poručio je Babalj i dodao:

- Pozivam sve koji misle da SDS i ja nisam u pravu da nas demantuju činjenicama, a ne da javnost bombarduju nepotrebnim stvarima, da podgrijavaju vatru i pričaju o nekakvim izdajama. Činjenice nisu i ne mogu biti izdaja, ako smatraju da je nešto nije tačno neka demantuju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.