open-navfaktor-logo
search
Treće poluvrijeme
Bašić o isključenju Cocalića: Trpili smo provokacije i psovke! Šta "kažu" iz FSBiH?
Fudbaleri Željezničar i Igmana remizirali su u posljednjem meču 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši večeras na Grbavici 1:1.
02.05.2023. u 23:27
get url
text

No, meč je imao i treće poluvrijeme. Edin Cocalić, kapiten Želje, imao je šta za reći sudiji Sabriji Topaloviću, a na kraju se pokušao i fizički obračunati sa zeničkim arbitrom. Zbog toga je dobio crveni karton.

O tome šta se događalo nakon utakmice na konferenciji za medije govorio je i Nermin Bašić, trener Plavih.

- Takav jedan kulturan deško. Gromada od čovjeka. Gromada u svlačionici. S takvom karijerom, dođe da doživi ovako nešto. Ali evo... Bolje da puno ne pričam - kazao je Bašić, a na pitanje da li je razgovarao sa Cocalićem, šta je bio "okidač" za takvo ponašanje, odgovorio je:

- Desilo se svašta u terenu. Jako velike provokacije smo trpili. Psovke. Ne znam, ne znam. Bolje da ne pričam.

VEZANI TEKST - Ćeman odbranama izluđivao igrače Želje, Igman sa Grbavice nosi vrijedan bod

Na pitanje ko je psovao, ko je provocirao, da li igrači Igmana ili sudija, odnosno sudije, Bašić je samo ponavljao "bolje da ne pričam".

- Svi ste bili na utakmici i vidjeli ste ko je bio kraj Cocalića, ko nije bio. Nemam vam ja šta tu, vidi se sve jasno - naglasio je Bašić.

S druge strane iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine tvrde da je Cocalić isključen jer ej on psovao, nakon utakmice.

- Neprimjereno ponašanje, psovanje glavnom sudiji majke više puta - obrazloženo je u Cometu isključenje kapitena tima sa Grbavice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.