open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
Bečarević odgovorio Energoinvestu: Objasnite Gazpromu ili vlastima da obični građani u FBiH neće moći plaćati gas
Stručnjak za gas Almir Bečarević reagirao je na saopćenje Energoinvesta u kojem su ga nazvali samozvanim ekspertom za gas koji unosi smutnju u javnosti, sve u kontekstu novog poskupljenja gasa u našoj zemlji.
15.07.2022. u 09:51
get url
text

- Energoinvest kroz svoje postojanje posebno je vodio računa o kadrovima i imao istančan ukus prema kadrovima. Danas ova kompanija koja ima 220 miliona akumuliranog gubitka i koju je u posljednjih nekoliko godina napustilo više od 200 kadrova vodi više računa o bolovanju nekog tamo "samozvanog eksperta" nego o svom poslovanju - naveo je Bečarević i dodao: 

- Taj "samozvani ekspert", kako kažu, najavio je ono što se danas dešava u gasnom sektoru još prije više od godinu. Energoinvest više vodi računa o mom profesionalnom angažmanu nego o činjenici da je gas poskupio u posljednjih devet mjeseci za gotovo 100 posto. U odnosu na naše okruženje u FBiH je trenutno najskuplji gas. Energoinvestu je bitnije da vrijeđa svakog onoga ko slobodno misli svojom glavom od potrebe da objasni Gazpromu ili vlastima da je cijena gasa već tolika da je obični građani u FBiH neće moći plaćati. 

VEZANI TEKST - Energoinvest nakon novog poskupljenja gasa: Samozvani ekspert Bečarević unosi smutnju

 

Bečarević dalje ističe da je kao diplomirani pravnik vodio BH-Gas osam godina i da je tada potrošačima u BiH isporučeno do 380 mil. Sm3, a danas se potrošačima u FBiH isporučuje do 190 mil. Sm3, uz konstataciju: "Toliko o znanjima i kompetencijama".  

- O mojim kompetencijama neću govoriti, ali javno pozivam sve stručnjake Energoinvesta da se javno suočimo u bilo kom mediju i da svoja znanja javno prezentujemo. Dajmo priliku građanima da konačno vide šta je ostalo od bivšeg Energoinvesta i u šta se ta struka pretvorila, a i da objasnimo sve razloge za dramatično povećanje cijene gasa - zaključio je Bečarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.